Chirau Mita

Argentina - Chilechito - Chirau Mita

Naslednja stran

Vrtnarija Chirau Mita - desetcentimeterske krogle tefrosoviZnačilnost vrtnarije so izjemno dobro raščene rastline, ki očitno v milem in toplem podnebju rastejo v zelo obarvane in čvrste primerke. Tako rumeno obarvanih grusonijev nisem videl še nikjer. Tephrocactus aoracanthus je zrasel v skoraj 12-centimeterske gomolje, ob katerih se je precej velik pokrovček Sigme kar izgubil.

Vrtnarija Chirau Mita - Echinocactus grusoniiChirau - Mita pomeni v indijanskem jeziku sončni kraj, pomlad, preporod.

Vrtnarija Chirau Mita - Hoodia gordoni preživi kljub občasnem sneguMed pogovorom sem izvedel, da vrtnarija uspeva s pomočjo bogate dediščine, ki omogoča družini, da se brez večjih komercialnih posegov posveča gojenju rastlinVrtnarija Chirau Mita - Gymnocalycium occultum. Sebastian je poleg tega tudi dober poznavalec Argentinske flore in kaktusov nasploh.

 

Vrtnarija Chirau MitaSebastian in Patricia sta lastnika velikega vrta kaktusov in sočnic. Pravzaprav je to pravi botanični vrt. ki je vreden pohvale ne le zaradi izjemno dobre urejenosti in raznovrstnosti, ampak tudi zaradi zelo kvalitetne vzgoje rastlin.

Vrtnarija Chirau Mita - lastnik Sebastian v pogovoru z Willyjem

 

Stara znanca, Sebastian in Willy, sta se takoj izgubila v strokovni debati o kaktusih. Iz takih drobnih detajlov sem spoznaval, da je Willy najprej ljubitelj kaktusov, Vrtnarija Chirau Mita - Tiki in Patricia s sinomšele nato vodič.

Vendar to ne pomeni, da bi bilo vodenje naše skupine zaradi tega kaj slabše. Kvečjemu obratno - ravno njegovo odlično poznavanje Argentinske flore nam je omogočilo, da smo poleg čudovite pokrajine videli precej botaničnih zanimivosti.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije