Cifuncho

Chile - Cifuncho - Cifuncho

Naslednja stran

Cifuncho, luna in kaktusiEriosyce pri CifunchuPozno popoldne je obljubljalo skorajšnji mrak, vendar je bila temperatura še vedno precej visoka. Najdba E. rodentiophylla me je vzpodbudila k tako hitrem vzponu, da sem se šele na vrhu hriba zavedel, da sem preplezal nekaj sto metrov skalovja v slabe pol ure.

Sončni zahod v TaltaluVideti je bilo, da je bil že nekdo tu pred nami. Plodnice cvetov so bile sicer prazne, vendar jih je očitno nekdo že prebrskal.once nad Cifunchom

Sončni zahod za horizontom Pacifika je čudovit, že zaradi tega, ker se zrak hitro ohladi in postane klima bolj prijetna. Vsekakor pa je scena bolj enostavna kot v Slovenskem primorju, zato je nekaj posnetkov zahajajočega sonca čisto dovolj.

Nizek kamnit hrib ob obali je eno najbolj severnih rastišč Eriosyce rPogled na obalo pri Cifunchuodentiophylla. Pravzaprav smo našli samo nekaj rastlin, od katerih je bila ena bolj tipična, dve ali tri pa so bile podobne E. aurata.

Copiapoa rupestris pri CifunchuPrva rastlina, ki sem jo našel, je bila Copiapoa rupestris.

Večina rastlin na grušču je bila mrtva. Skalno pobočje je očitno preveč neprijazno, da bi se rastline Copiapoa rupestris pri Cifunchurazmnožile, kaže pa tudi, da je to mesto cilj marsikaterega nabiralca kaktusov.

 

Copiapoa rupestris pri Cifunchu v času cvetenjaTudi Copiapoa rupestris je na tem hribu redkost.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije