Pan de Azucar

Chile - Pan de Azucar - Pan de Azucar

Naslednja stran

Nacionalni park Pan de Azucar v Čilu - sušo preživi le redko grmovjeNacionalni park Pan de Azucar v Čilu - sušo preživi le redko grmovjePoleg kaktusov se pojavijo le še nekakšne male Escheveria in nizki grmiči, ki so v tem času ravno cveteli. S starostjo postanejo na vejah ostanki cvetnih stebelc tako ostri, Nacionalni park Pan de Azucar v Čilu - sočnice v puščavida so stebla bolj nevarna kot bodice kaktusov.

Nacionalni park Pan de Azucar v Čilu - Eulychnia saint-pieanaV modrikasti sivini vulkanskega peska je rumeno cvetje vidno zelo daleč.

Pusta in osivela stebla Eulychnia saint-pieana kažejo življenje le na temenih, kjer se pojavijo cvetni vršički kot svetle vlaknaste čepice. Cvetni vršički so bili v času našega prihoda pogosti, plodov in semena pa nismo našli.

Stara stebla so ožgana in marsikatero leži poleg rastline in zelo, zelo počasi razpada, čeprav jih žge vroče sonce.

Nacionalni park Pan de Azucar v Čilu - pokrajinaDobrih deset kilometrov severno od Chanarala se začne južni del predela Pan de Azucar, ki so ga Čilenci zaščitili kot nacionalni park.

Nacionalni park Pan de Azucar v Čilu - Eulychnia saint-pieanaČez park gre glavna cesta, ki povezuje Santiago z mesteci na severu in to cesto na nekaterih mestih asfaltirajo.

Nacionalni park Pan de Azucar v Čilu - Copiapoa marginataMed kamenjem iščejo senco male Copiapoa marginata. Rastline se med seboj razlikujejo po barvi bodic.

Nad cesto rastejo visoki grmi Eulychnia saint-pieana. Nacionalni park Pan de Azucar v Čilu - Copiapoa marginataV kulturi sicer zelo lepe rastline so v naravi zelo neugledne.

 

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije