Copiapoa eremophylla

Chile - Santo Domingo - Copiapoa eremophylla

Naslednja stran

Copiapoa eremophylla pri Santo DominguKaktusi so bili ravno v cvetju, v temenski volni pa je bilo precej plodov z zrelim semenom. Bodice zaščitijo cvetje pred večjimi živalmi, ki pa jih tu ni videti. V visokogorskih pampah smo povsod opazili osle, konje in druge živali, tu pa pač nimajo kaj jesti in se najdejo le kosti.

Copiapoa eremophylla pri Santo DominguKristat sem našel tu več kot na drugih rastiščih, res pa je bilo tudi kaktusov tukaj precej več kot drugje. Kristate se ne razrastejo zelo na široko, kot smo tega vajeni v kulturi, Copiapoa eremophylla pri Santo Dominguampak skušajo čimdlje hraniti kroglasto obliko. Seveda tudi zaradi počasne rasti.

 

Copiapoa eremophylla pri Santo DominguCopiapoa eremophylla je vredno omeniti, čeprav je to samo nekakšna manjša, vendar bolj bujna verzija C. gigantea. C. eremophylla se razraste v široke nekaj desetglave Copiapoa eremophylla pri Santo Domingugruče in dosega blazine z nekaj metri premera.

Očitno je tudi okolje tako, da omogoča dobro rast tem rastlinam. teren je videti kot nekakšen opuščen dnevni Copiapoa eremophylla pri Santo Domingukop in lahko da je tudi pred kakšnimi sto leti to bil, pa so ga porastli kaktusi. V ravnini se pojavljajo nekakšni hodniki, kot da bi tu lezel kakšen ogromen črv.

Copiapoa eremophylla pri Santo DominguMorje to pokrajino ohlajuje, zato je mogoč obstoj kaktusov na teh planjavah. Nizka nočna temperatura povzroči nastanek megle, ki deloma zadrži premočno osvetlitev rastlin.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije