Valle Casabelles

Chile - Taltal - Valle Casabelles

Naslednja stran

Copiapoa cinerea pri Valle CasabellesNekaj rastlin ob morju je poškodovanih na en ali drug način. Kaže, da na videz in stanje rastlin vpliva tudi morje, čeprav ni videti, da bi ocean nad obalo prinašal slane nevihte. Soli na skalovju nisem opazil nikjer, celo v ožjem obalnem pasu ne.

Nekaj rastlin je cvetelo, vendar v temenski volni ni bilo plodov. Copiapoa cvetijo čez poletje, kar je po svoje zanimivo, saj v tem času večina kaktusov stagnira.Copiapoa cinerea pri Valle Casabelles Rastlin je bilo precej, med njimi tudi mlajših, to pa kaže, da je to področje plodovito.

Copiapoa cinerea pri Valle Casabelles

Valle Casabelles, nahajališče Copiapoa giganteaObala pri Valle Casabelles je zanimiva zaradi pojava velikanskih Copiapoa gigantea. Vendar jih je treba poiskati v pobočjih nad cesto.

Copiapoa cinerea pri Valle CasabellesOb obali Pacifika namreč rastejo razni križanci med C. cinerea in C. gigantea. rastišče je po svoje zanimivo, saj se čisto ob morju najdejo Eulychina atacamensis, kristatne oblike C. cinerea in razne oblike teh rastlin z Eulychnia atacamensis pri Valle Casabellesrumenkastimi bodicami.

Prav ob obali so prave C. gigantea redkost. Tale na spodnji sliki kaže precej značilnosti Copiapoa gigantea pri Valle Casabelleste vrste.

 

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije