Čilska meja - Paso San Francisco

Argentina - Paso San Francisco - Čilska meja

Naslednja stran
Zemljevid

Čilska meja - Paso San Francisco Postojanka je v rahlem zavetju, zato je bilo možno celo pohajanje na prostem. Oddaljevati se od postojanke ni najbolj pametno, saj smo še vedno na obmejnem prostoru. Čilska meja - Paso San Francisco; ko je premalo kisika...Hiter korak povzroča omotico, ki pa ni preveč moteča.

 

Nekateri člani ekipe so imeli rahle težave zaradi pomanjkanja kisika. Na mejni postaji so na take primere dobro pripravljeni. Čilska meja - Paso San Francisco z gorami v ozadjuJeklenka s kisikom in maska sta obvezni del opreme, ki pride zelo prav popotnikom, ki trpijo za astmo, v težavah pa se znajde tudi marsikateri drugi potnik, ki težko prenaša posledice višinske bolezni.

Čilska meja - Paso San Francisco Čilska imigrantska postaja se pojavi nekaj kilometrov za Paso San Franciscom. V mali stavbi se stiska nekaj osebja, ki popiše potnike in poštemplja potne liste. Čilska meja - Paso San Francisco z gorami v ozadju

 

 

Oblaki se spustijo zelo nizko, saj smo še vedno nad 4000 metrov nadmorske višine. Rumena barva trave bledi, pampe pa proti zahodu postopoma izginejo.

Na severu od postojanke se dvigajo vrhovi, ki so proti vrhu zasneženi. Nekateri so predhodniki Nevados Tres Cruces, ki se proti zahodu spušča v visokogorske soline.

Čilska meja - Paso San Francisco z gorami v ozadjuČilska meja - Paso San Francisco z gorami v ozadju

 

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije