Rastlinje Rio Colorada

Argentina - Rio Colorado - Rastlinje Rio Colorada

Naslednja stran

Gymnocalycium stellatumSliko Tephrokaktus articulatus smo že videli, vendar ne v pravi ostrini. Vendar to ni bila edina najdena variacija tefrosov tukaj, ker so se med njimi pojavljale tudi variacije inermis (slika spodaj). Ti so bili tudi precej bolj razraščeni.

Gymnocalycium Tephrocactus articulatusstellatum se ni bistveno razlikoval od G. bodenbenderianum, ki smo jih našli pri Baldes del Rosario. Če bi zbrali vse gimnokalicije vseh področij skupaj na eno mesto, bi ostalo opisovalcem prav malo dela.

Tephrocactus articulatus var. inermisRdečkasto skalovje je trden granitni material, ki se na goli steni ne drobi in je dobra podlaga za plezanje.

 

Rio Colorado - tilandsije

Trichocereus terscheckiiNajdbe tega rastišča niso bile neke znamenitosti, vendar je bilo rastlinje vseeno dokaj zanimivo. Gymnocalycium saglionisNi pa se izkazalo s svežino, ker so bile rastline videti precej obledele in požgane.

 

Pod nogami velikih stebričarjev smo našli precej velike Gymnocalycium saglionis, katerim so se pridružile Lobivia aurea var. fallax. Žvepleno rumeno cvetje je polepšalo sicer puste lobivije. Dyckia brevifoliaLobivia aurea var. fallax

 

Povsod po strmem skalovju so rasle rumenkasto - sive Dyckia brevifolia. Na nekaterih mestih so pomenile kar precejšnjo oviro za plezanje, saj se jih ni dalo enostavno pohoditi kot na primer v rebri pri Quinesu.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije