Odhod iz Merla

Argentina - Merlo - Merlo

Naslednja stran

Domačin merlaNa ulici se zjutraj ni pojavilo kaj dosti ljudi, le tega možakarja sem zalotil na vogalu ulice, ko je posedal na kamniti polici. Na vprašanje, če ga lahko fotografiram, se je prav resno namestil in mi s tem dal vedeti, da je pripravljen na strel.

Če se domačini že pustijo fotografirati, vas nihče ne bo obral za dolar, kot je pravilo na Kubi.

Trgovine so se odprle že navsezgodaj zjutraj, vendar še ni bilo obiskovalcev. Tudi mi smo vse potrebe opravili na bencinski črpalki nasproti te stavbe.

Odpeljali smo se naravnost proti severu. Marjanu je svetilo sonce naravnost skozi okno. Pa sem mu rekel, naj sede na levo stran avtobusa!, No, vseeno sem mu obljubil, da zamenjava sedeža, ko se bomo vračali. Ni bil ravno navdušen nad mojo velikodušno ponudbo

Počitniška hišica v MerluPrvo noč smo prespali v malem hotelu Bosque Alegre v Merlu. Malo turistično mestece je bilo že na videz zelo prijetno. Nizke, lepo oblikovane hišice so na prvi pogled izdale, da so narejene za turiste. Tudi večerja v hotelu je bila dobra.

Zbudilo naju je ptičje žvrgolenje. Zajtrk smo pojedli medtem ko se je zdanilo. Odhod ob pol sedmih je bil pravi pretres za večino udeležencev. Včerajšnja pijača in kratek spanec sta ubila vso jutranjo živahnost. V Merlu so imeli očitno ponoči veselico, vendar sva jo z Marjanom odnesla bolje kot Angleži, ker je grmovje pred oknom sobe zadušilo ropot.

Pred hotelom Bosque AlegrePrejšnji večer sem opazil v mestu veliko čudovitih hišic, vendar kot zanalašč zjutraj okoli hotela ni bilo prav nobene.

Preden so se Pred hotelom Bosque Alegrevsi člani odprave spravili v avtobus, je bilo dovolj časa za fotografiranje v mraku, vendar je kljub jasnem nebu senca gorovja na vzhodu ubila barve. Slika na levi je nastala z obdelavo desnega originala.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije