Valle Fertil

Argentina - Valle Fertil - Valle Fertil

Naslednja stran

Valle FertilV vznožju hriba je ob jezeru nekakšen jez, ki očitno zadržuje vodo, da ne bi odtekla v dolino. Nebo se je že obarvalo modro, ko je v globeli še vedno senca ustvarjala mrke barve. Spodaj se namreč nahaja malo mestece, ki tako kot ta Hosteria živi pretežno od turizma.

Proti vzhodu se razprostira neskonča ravnina, zato horizont riše popolnoma ravno črto. Gorovja na vzhodu, ki se pojavi takoj za Merlom, ni videti nikjer. Valle Fertil - sončni vzhodRazdalje so tu nedojemljive.

Jezero se je po jutranji oblačnosti Valle Fertil - pogled na jezeropokazalo v vseh svojih barvah, ki sliki dajejo topel učinek. Že na prvi sliki hribovja zgoraj levo se opazi močno rumenilo jutranje svetlobe, ki je obsijala hribe nasproti Hosterije. Taka barvna temperatura slike je pravilna in je načeloma ne popravljamo, čeprav je videti nenaravna. Če hočemo v takih slikah ugotoviti pravo barvno temperaturo, se orientiramo po barvi neba, ki je v preveč rumenih slikah azurno zeleno-modro.

Zemljevid

Valle Fertil - jezero v jutranjih žarkihŽe ime doline Valle Fertil pove, da je to bogata pokrajina, kjer v dobri ilovnati zemlji uspevajo citrusi, trta, olive in drugo mediteransko sadje.

Hosteria Valle Fertil je zgrajena na najlepšem razglednem mestu slabih sto metrov nad jezerom. Do nje vodi široka asfaltna cesta, nad njo pa v ježi rastejo velikanski Gymnocalycium saglionis.

Valle FertilDolina Valle Fertil se nahaja na sorazmerno majhni nadmorski višini, tam nekje okoli 700 - 800 metrov. Valle Fertil - jezero zjutrajVpliva višine na temperaturo še ni, zato se klima obnaša kot primorska, čeprav leži kraj sredi velike južnoameriške celine.

Jezero je pred večerom z drobnimi valovi porisal veter v zanimive vzorce. Oblaki so pred večerom posiveli pokrajino v malce turobno vzdušje, vendar je jutro pokazalo vse svoje čudovite barve. Okoli jezera so se na daleč videli visoki Trichocereus terscheckii, katerih vrhovi so štrleli iz nizkega grmovja.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije