Fotografski nahrbtnik

Argentina - Priprave - Nahrbtnik

Naslednja stran

Ta stran vsebuje slike vse opreme in se bo nalagala zelo počasi. Če vas tema ne zanima, jo raje preskočite!

Fotografski nahrbtnik bo, kot že rečeno vseboval vse, česar ne smete nikakor izgubiti. Sliši se malo trapasto, vendar lahko stlačite noter približno dvakrat toliko stvari, kot gre vanj. Pa poglejmo, kaj gre v mali fotografski nahrbtnik velikosti 25 x 20 x 30 centimetrov.

Poleg fotoaparata boste potrebovali še dodatni teleobjektiv, filtre in adapterje, hitri polnilec akumulatorjev, baterije, prenosni disk, vse potrebne napajalnike, kable, rezervne kartice, pihalnik za čiščenje senzorja in čistilni set za optiko. Poleg tega vam priporočam, da v nahrbtnik stlačite še zdravila, manj pomembne dokumente, zemljevide, na vezice nahrbtnika pa lahko pripnete stojalo in majico ali vetrovko, ki vam bo prišla na terenu zelo prav. Žepni nožič, pinceta ali male klešče so lahko tudi v žepu, vendar jih boste iz nahrbtnika težje izgubili. Šivanka vam lahko pride zelo prav - zavarujte jo v plastičnem tulcu. Nikakor ne pozabite na kable in napajalnike, saj je disk ali prenosni računalnik za v smeti, če doma pozabite kabel.

Ta nahrbtnik je imel tudi zanko, s katero sem lahko pripel nahrbtnik na pas, vendar se mi je zdelo potovanje po hribih dovolj varno in sem ga uporabljal le v Buenos Airesu. S tako neopazno zanko preprečite krajo nahrbtnika, če ga snamete in odložite poleg sebe.

Ne boste verjeli, vse to gre v mali nahrbtnik, ki ga vidite na sliki. Vanj ne boste mogli stlačit edino rezervnega fotoaparata. Tega sem na tem potovanju shranil v transportno prtljago.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije