Uvodne besede

Argentina - Priprave - Uvodne besede

Naslednja stran

Strani so namenjene tudi tistim, ki se nameravajo odpraviti na podobno pot in bi radi že pred odhodom videli, kam gredo in kako se morajo na pot pripraviti. Posebna zgodba je opis rastlin, ki smo jih na poti videli. Ti opisi so namenjeni ljubiteljem narave, sploh pa kaktusarskim zanesenjakom. Na teh straneh bodo morda dobili sliko, kako te rastline živijo v naravi in kako bi morali zanje skrbeti v ujetništvu.

Naj ne pozabim povedati: na pot sva odšla s kolegom Marjanom in po straneh se pojavljajo večinoma njegove slike. Da ne bo pomote, na desni je Marjan, na levi pa jaz.

Morda še misel, preden se odpravite na potovanje. Ko boste odšli v širni svet, se vam bodo zdele najbolj pomembne reči varnost, zdravje, prehod carin in cunje.

Po treh dneh potovanja boste ugotovili, da se utapljate v vtisih in da se sploh ne spomnite, kaj ste videli dan poprej. Fotografije vas bodo doma spomnile na vse podrobnosti, ki ste jih med potjo videli. To bo edino, kar vam bo ostalo, zato se skrbno pripravite na vaše najpomembnejše delo - fotografijo. Tu pa ne sme nič zatajiti.

Skozi vodič bomo obiskali prelepe kraje in srečali zanimive ljudi. Pridružite se mi!

Preden se poženete med slike, bi za tiste, ki se bodo bolj poglobili v te strani, povedal nekaj obrazložitev. Za tiste, ki pričakujejo nekaj popolnega, pa tudi za tiste, ki bodo jezni zaradi počasnega nalaganja strani, zaradi oblilce besed in zaradi nepotrebne botanike.

Vodič ni pokopališče, ampak je črno ozadje izbrano zato, da vas med branjem ne bodo bolele oči in da bodo slike videti boljše.

Strani so izdelane s plastmi in aktivnim prikazovanjem slik, kar pomeni, da se bodo morale naložiti vse slike na strani v polni velikosti, preden jih boste sploh pogledali. Poleg tega so slike precej dobre kvalitete, zato bo nalaganje počasno. Vso hudo jezo lahko stresete na avtorja.

Namen vodiča ni le povedati zgodbo o potovanju dveh zanesenjakov, ki sta se potepala po Argentinskih hribih in Čilski Atacami. Vsebuje precej koristnih informacij za digitalne fotografe, ki se bodo podali v širni svet z upanjem, da jih njihov digitalec ne bo pustil na cedilu. Vendar sem zloben; veliko napotkov sem vgradil v posamezne strani in jih boste morali prelistati do konca.

 

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije