Blišč in beda velemesta

Argentina - Buenos Aires - Blišč ...

Naslednja stran

Stekla stavbe Sun Co.Moderne stavbe so pravo nasprotje starem delu mesta. Črna brezosebna stekla odsevajo nebo v sebi in pogosto dobiš občutek, kot da v teh monumentih ni življenja. Saj ga v tem času tudi ni bilo. Februarja so v Argentini počitnice in Sunova stavba ni bila videti ravno kakšno mravljišče.

Pogled proti Azucana VillaflorMala plovna jezera ob obali so poglavje zase. Ko že misliš, da boš za njimi zagledal morje, prehodiš skoraj tri ure poti, preden se znajdeš na obali Ria de la Plate. Če se odločite it peš na obalo, premislite, ali ste dobro opremljeni za tako dolgo pot.

Obelisk na ulici 9. julijaKo se peljete po ulici 9. Julija, dobite vtis, da je to glavna cesta v Buenos Airesu, če pa pogledate zemljevid mesta, pa je skoraj ne najdete. Veliki obelisk sredi dvanajst ali štirinajst pasovne ceste je simbolična postava, ki vam lahko postane dobro vodilo, da se med ulicami ne izgubite.

Bouchard - Microsoftova stavbaArgentina je bila do finančnega poloma leta 2001 najbogatejša južnoameriška država. Argentinski turisti so hodili na počitnice v takrat cenejšo Brazilijo, srednjo Ameriko in celo na Florido.

Čeprav se v obrobju mesta že začenja kazati revščina, se na obali Ria de la Plate gradijo visoke poslovne stavbe, kot na primer tale Microsoftova hiša. Bivanje v Argentini bo za Slovence več kot dvakrat cenejše kot v Sloveniji.

Sun Co.Okoli velikih poslovnih stavb promet zamira; večina ljudi se pojavi v centru mesta ob večernih ulicah.

Mimo Sunove poslovne stavbe blizu železniške postaje pridete do plovnih bazenov Dique 1 do Dique 4. Za temi se razprostira nacionalni park Reserva Natural Costanera Sur, kamor se redki sprehajalci pridejo naužit narave in miru. Ta del mesta in park je vredno obiskat, vendar za temeljit ogled potrebujete skoraj cel dan.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije