Buenos Aires - Noč na ulici

Argentina - Buenos Aires - Noč na ulici

Naslednja stran

Ulice Buenos Airesa ponoči - pripravljanje smetiVreče s smetmi so proti polnoči začele izginjati. Tam, kjer se je pred urami valjal papir ob robovih pločnikov, ni bilo ničesar več.

Ulice Buenos Airesa ponoči - pripravljanje smetiKolikor umazano je bilo videti vse skupaj pred nekaj urami, je postalo spodobno čisto in bi se lahko primerjalo s kakšno Nico. V primerjavi z Ljubljano pa bi Buenos Aires še vedno ostal zadaj.

Ulice Buenos Airesa ponoči

 

Ulice Buenos Airesa ponočiKo se znoči, so ulice videti kar čiste. Morda se ob pločnikih pojavi kakšna lužica vode, vendar ni neprijetnih vonjev. Promet se razredči.

Ulice Buenos Airesa ponoči - pripravljanje smetiPočasi se na pločnikih začnejo pojavljati vreče in kartoni smeti. Poleg vsakega manjšega kupa smeti ali vreč se kmalu znajde mladenič, ki čaka na kamion.

V bolj samotnih ulicah, malce oddaljenih od pešačke ulice, sem naletel na večje kupe smeti.

Ulice Buenos Airesa ponoči - pripravljanje smetiSkoraj vsak kup je imel svojega čuvaja. Otroci so sedeli med smetmi in brskali po njih, verjetno pa so kasneje pomagali tudi naložiti vreče na tovornjake. Ko je fantič opazil, da postavljam stojalo s fotoaparatom, je prišel bliže in me nekaj spraševal. Čeprav mi je bilo kasneje žal, da nisem z njim spregovoril nekaj besed in mu stisnil nekaj pesosov v roke, sem se držal pravila, da ni pametno zvečer v velemestu postavati predolgo in ze s komurkoli zapletati v pogovor.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije