Buenos Aires ponoči

Argentina - Buenos Aires - Buenos Aires ponoči

Naslednja stran

Ulice Buenos Airesa ponočiLokali precej samujejo, sploh pa je po gneči jasno, kje boste dobro jedli in kje ste lahko razočarani. Ta kavarna sredi pešačke ulice je bila še kar dobro zasedena, čeprav bi glede na to, da je čas dopustov, pričakoval v njej več ljudi.

Iz ulic z nočjo izgine večina avtomobilov, kot zanalašč pa te zamenjajo taksiji in smetarski kamioni. Ulice Buenos Airesa ponočiProti polnoči počasi izginejo tudi ljudje iz ulic, le pešačka ulica še naprej diha s svojim tempom.

Ulice Buenos Airesa ponočiOsamele stavbe so po polnoči priča hrupu, ki ga zganjajo avtobusi in redki taksiji. Rohnenje dizelskih motorjev seže nekaj hiš daleč med ozke ulice, nato pa se porazgubi in postane nekakšno mrmranje mesta, ki nikoli ne usahne. Po nekaj dneh se človek teh zvokov navadi in jih preprosto ne sliši več.

Ulice Buenos Airesa ponočiČez dan se nekatere mestne hiše enostavno skrijejo med reklamami in mnogoličnost fasad preglasi zanimivosti. Lepota arhitekture se opazi šele ponoči. Ljudje hodijo mimo kot da bi te stavbe sploh ne obstajale; seveda, saj tudi ljubljančan sredi mesta ne opazi Magistrata. Vendar mi je dala sproščenost teh ljudi nekakšen občutek varnosti, čeprav so me med fotografiranjem ustavljali trgovci pred vhodi trgovin, beraški otroci pa so skušali izprosit kakšen peso.

Ulice Buenos Airesa ponočiPred vsakim vhodom v trgovino stojijo lepo oblečeni trgovci in skušajo vsakogar, sploh pa tujce, zvabiti v nakup, če pa že ne drugega, pa skušajo vsaj začeti pogovor. Ko sva z Marjanom sitnemu trgovcu natvezila, da sva Rusa, naju je ta v trenutku nagovoril Ulice Buenos Airesa ponočiv dobri ruščini. Nerodno, kajne?

Ljudje na ulicah so videti brezskrbni in se ne izogibajo samotnim ulicam. V vrvežu nisem dobil občutka, da bi me lahko kje čakalo kaj neprijetnega.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije