Zabava in varnost

Argentina - Buenos Aires - Zabava in varnost

Naslednja stran

Ulice Buenos Airesa ponočiKdor si bo želel zabave z dekleti, jih ne bo iskal prav dolgo. Ponujajo se podobno kot trgovci ponujajo svojo robo, kar z vizitkami na ulici ali pred vrati bordelov. Opazi se jih kar hitro, čeprav se na videz ne ločijo od ostalih mimoidočih deklet. Pred fotoaparatom se skrijejo.

V Buenos Aires nisem prišel po sifilis, zato sem večino časa zvečer preživel v varnem hotelu. Avla hotela DiplomatSicer pa so bili večeri kratki; ko se je zmračilo, je po sprehodu po mestu ostalo samo nekaj Hotel Principado ponočitrenutkov do polnoči.

 

Hoteli so navzven videti kar spodobni. Na srednji sliki je pročelje hotela Principado, kjer so prenočevali angleški kolegi. Tudi avla najinega hotela je bila čudovita, potem pa se je počasi veselje končalo. Sobe imajo celo klimo, ki pa jo lahko vklopi le osebje. Na žalost pozna ta klima le možnost on in off, kar pomeni spanje v ohlajeni, vendar soparni sobi.

Kuhar pred restavracijoUlice Buenos Airesa ponujajo dovolj zabave, vendar je treba za kaj boljšega obiskati stari del mesta. Znamenitost Argentine sta goveji zrezek in tango in obojega je v mestu na pretek. Vendar je tango Argentinski turistični in izvozni artikel, ki pa ga bolj prodajajo kot uporabljajo. Argentinci namreč tanga ne marajo kaj dosti, sploh na deželi, kjer smo slišali večinoma folk glasbo.

Kuhar pred vrati restavracije je v mestu redkost, sploh pa ni nujno, da bo v Ulice Buenos Airesa ponoči - taksitaki restavraciji hrana dobra.

Ulice Buenos Airesa ponočiGoveje zrezke smo jedli skoraj vsak dan, vendar lahko rečem, da sem daleč najboljšega dobil v restavraciji ob bazenu Dique 1. Zanimivo je, da tri prste debel zrezek, ki je bil v sredini še krvav, ni bil niti malo žilav.

Taksisti vas bodo peljali kamorkoli in kadarkoli. Tisti, ki so oštevilčeni z radio oznako, bodo verjetno bolj pošteni.

Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata
Priprave
Buenos Aires
Ischigualasto
Cordilleras
Chile
Digitalna fotografija, Argentina in Čile - čudoviti deželi morja, sonca in kaktusov v objektivu digitalnega fotoaparata.
Avtor spletnih strani Digitalna fotografija, Argentina in Čile, Cactusbase in Galerija Echinopsis
Tečaji digitalne fotografije