CactusBase - Kaktusi in druge sočnice

CactusBase - Kaktusi in druge sočnice, slikovni atlas kaktusov in drugih sočnic z vodičem za gojenje.

Slikovni Atlas CactusBase je botanični indeks kaktusov in drugih sočnic z več kot 3000 slikami eksotičnih rastlin in z navodili za gojenje.

Več kot 3000 fotografij

CactusBase je slikovni atlas kaktusov in drugih sočnic. Vsebuje več kot 3000 slik kaktusov in drugih sočnic s podatki o naravnih rastiščih in o načinu gojenja. Vsako leto se v atlas CactusBase doda veliko novih slik, ki nastanejo v rastlinjakih avtorja in v drugih zbirkah po svetu. Atlas CactusBase je indeksiran po botaničnih imenih rastlin in vsebuje tudi podatke o različnih imenih - sinonimih - ki se uporabljajo za isto vrsto rastline.

Kaktusi v naravi

Slikovni atlas Kaktusi in druge sočnice je podprt s stranmi o digitalni fotografiji in o kaktusih v naravi. Strani o življenju kaktusov v naravi so izdelane po daljšem potovanju čez Argentino in Čile v letu 2005, glavni namen potovanja pa je bil fotografiranje kaktusov in drugih sočnic v njihovem naravnem okolju, seveda s popisom okolja in načina življenja kaktusov in drugih puščavskih rastlin.

Navodila za gojenje

CactusBase vsebuje podatke o nahajališčih kaktusov in drugih sočnice v naravi, kar olajša predpostavke o načinu gojenja kaktusov in drugih sočnic. Poleg lokacijskih številk so navedena nahajališča s podatki o višini in tipu tal. Posebno poglavje je prikaz kaktusov v Argentini in Čilu, ki je nastal v letu 2005 po potovanju avtorja po visokih Argentinskih Kordiljerah in Čilski puščavi Atacami.

Povezave s sorodnimi stranmi

CactusBase, slikovni atlas Kaktusi in druge sočnice, se uvršča med najbolj obiskane spletne strani z botanično tematiko. Poleg slikovne in botanične vsebine pa ponuja CactusBase tudi več sto povezav na podobne spletne strani, ki poleg komercialnih vsebin ponujajo razne splošne, pa tudi specifične podatke o posameznih rastlinskih družinah in rodovih. Poleg strani slovenskih avtorjev je navedenih tudi več kot 500 drugih strani v spletu.

Indeks rastlin in slik

CactusBase izhaja iz podatkovne baze o Kaktusih in drugih sočnicah, zato je pregled podatkov oganiziran z indeksi. Kaktusi in druge sočnice so razvrščene po imenih rastlinskih družin in rodov, poleg tega pa so slike razvrščene tudi po abecednem redu. Vse to omogoča hitro in učinkovito iskanje zahtevane vrste kaktusa ali druge sočnice, kar olajša pregled slik v slikovnem atlasu eksotičnih rastlin.

 
CactusBase - Kaktusi in druge sočnice

CactusBase - Kaktusi in druge sočnice - je vir informacij za več kot 20000 obiskovalcev od februarja 1999 naprej.

CactusBase - Kaktusi in druge sočnice, slikovni atlas kaktusov in drugih sočnic z vodičem za gojenje