Legenda

Klima-diagram
Klimadiagram
S klikom na gumbe na levi strani se odprejo podatkovne strani. Rodovno ime odpre seznam vseh vrst. Ta utegne biti zelo obširen, kar pomeni tudi daljše nalaganje.
Kaktus je enostaven za vzgojo Gojenje je zelo enostavno. Ti kaktusi so prave gobe in jih moramo občasno zaliti tudi pozimi. Ni posebnih težav pri gojenju Gojenje zmerno lahko. Ni posebnih težav pri gojenju.
Muhaste vrste, ki zahtevajo posebne pogoje. Muhaste vrste, ki zahtevajo posebne pogoje. Izredno zahtevni kaktusi Izredno zahtevni kaktusi, ki v zbirkah pogosto odmrejo in se gojijo večinoma cepljeni. Priporočljivo gojenje v senčnem prostoru Priporočljivo gojenje v senčnem prostoru.
Kaktus je občutljiv na močo Vrsta je zelo občutljiva za močo, zato moramo biti pri zalivanju previdni. ne sme zmrzniti Vrsta ne sme zmrzniti in jo moramo prezimovati nad 0°C. Na mraz zelo občutljiv kaktus Na mraz zelo občutljiva vrsta. Obvezno prezimovanje na toplem!
Kaktus je zimotrden Vrsta je zimotrdna. Če zraven ni navedene temperature, pomeni, da vrsta sicer lahko zmrzne, vendar ni znano, do katere temperature preživi. Kaktus je dovzeten za napade škodljivcev Vrsta je dovzetna za napade škodljivcev.  Cvetje ima prijeten vonj Cvetje ima prijeten vonj
Priporočljivo ceplenje Priporočljivo cepljenje. Vrsta ni zaščitena s CITES konvencijo Vrsta ni zaščitena s CITES konvencijo. Cvetje ima neprijeten vonj Cvetje ima neprijeten vonj.
Seznam sinonimov Seznam sinonimov Uvrščen v seznam CITES Vrsta je uvrščena v Huntov CITES seznam.  CITES endangered Ogrožena vrsta, zaščitena s CITES konvencijo. 
 
CactusBase - Kaktusi in druge sočnice

CactusBase - Kaktusi in druge sočnice - je vir informacij za več kot 20000 obiskovalcev od februarja 1999 naprej.

CactusBase - Kaktusi in druge sočnice, slikovni atlas kaktusov in drugih sočnic z vodičem za gojenje