Cilji zahtevnejše obdelave slike

Digitalna fotografija: Slika - Obdelava - Zahtevnejše obdelave slike

Za začetek bo dovolj, če znamo izrezovati slike v boljše kompozicijske ali slikovne reze. Na ta način rešujemo tudi ponesrečene slike s slabim rezom in dobro vsebino.

 

Vse obdelave treniramo v nadaljevalnih tečajih digitalne fotografije.

Brez ciljev in dela ne bo rezultatov. Namen obdelave je v prvi fazi nastavitev tonskih in barvnih vrednosti, če pa kaže, da bi bila s kakšnim popravkom slika še boljša, jo popravimo tudi vsebinsko. Pomemben je končni rezultat. V nadaljevanjih bomo šli skozi osnovne, zahtevnejše in na koncu tudi skozi zelo zahtevne obdelave slike, tu pa si bomo zadali le nekaj ciljev in jih poskusili čimbolje realizirati. V vajenicah bomo sicer obdelali več slik, nekaj pa jih bomo uporabili kot prikaz našega dela.

Rez

Retuširanje

Filter

Recept

Fotomontaža

Okvir

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik

www.astrokaktus.com

Copyrights Zvone Rovšek

Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.