Logo pizzerija Kristal LitijaLogo Koloidno srebro
Prodaja koloidnega srebra

GSM 051 609 601

Dogovorite se za osebni prevzem ali potni paket po povzetju.

Katera koncentracija je najboljša

V prodaji se pojavljajo različne koncentracije koloidnega srebra, od 5 ppm do 1000 ppm. Katera je najboljša koncentracija, ne moremo trditi, saj ni raziskav, ki bi ugotavljale učinke koloidnega srebra glede na koncentracijo. Mislim, da je najbolj primerna koncentracija koloidnega srebra malo nad 20 ppm.

Tu lahko predstavim le svoje mnenje, katerega bi bilo potrebno v praksi preveriti.

Pri izdelavi koloidnega srebra potujejo atomi srebra od ene elektrode k drugi in se na svoji poti združijo v male kopuče, na površini pa se srebro oksidira v srebrov oksid, ki v vodi prehaja v hidroksidno obliko. Srebro s klorom, ki se nahaja povsod v telesu v obliki kuhinjske soli (Natrijev klorid, NaCl), tvori skoraj netopni srebrov klorid, katerega topnostni produkt je pri 20°C 2.10-10mol2/dm6. Ko koloidno srebro zaužijemo, se srebro takoj veže v netopno sol. Tu se postavi vprašanje, kako dostopen je srebrov klorid organizmu, saj v organizmu kasneje glede na topnostno razmerje klorida vseeno prehaja iz netopne oblike v ionsko. Iz tega stališča bi lahko vseeno sklepali, da je bolje uporabljati suspenzijo koloidnega srebra z nekoliko višjo koncentracijo kot z nizko.

Pri uporabi koloidnega srebra za aplikacijo v debelem črevesu je priporočljivo koloidno srebro zaužiti na hitro z veliko vode, da se srebro ne absorbira že v ustni votlini ali v želodcu (Pies, 48, 2012).

Običajno se uporablja suspenzija z 20-25 ppm (part per million - delcev na milijon) srebra. V praksi nekateri prodajalci ponujajo koloidn osrebro z nizko koncentracijo (5-10ppm) za nižjo ceno. Na ta način pridobijo mnogo kupcev, ki se o izdelku ne pozanimajo dovolj.

 

Uporaba

Unievanje mikrobov

Preventiva pred boleznimi

Pomo pri pokodbah

Pomo pri okrevanju

Izboljanje odpornosti

Odpravljanje bradavic

Ekcemi, psoriaza

Opekline, okube

Vnetja...

Copyright - Zvone Rovek