Logo pizzerija Kristal LitijaLogo Koloidno srebro
Prodaja koloidnega srebra

GSM 051 609 601

Dogovorite se za osebni prevzem ali potni paket po povzetju.

Komu zaupati?

Komu lahko na tržišču zaupamo, da ponuja res kakovosten izdelek? Kakšna je razlika med koloidom, nano srebrom, srebrno vodo, ionskim srebrom, kako lahko izmerim koncentracijo srebra...

Razčistimo ta vprašanja s pomočjo fizike, kemije in kmečke logike.

Razlike med koloidnimi delci in nano delci ni - je le stvar besede. Ko srebro preide v nano delce, se tako ali tako v vodi oblikuje v koloidno stanje. Sčasoma se delci združujejo v večje, kar pomeni, da se količina nano delcev zmanjšuje v korist večjih kopuč, kar pa je proces staranja suspenzije in se zgodi v vsakem primeru.

Ali lahko izmerimo koncentracijo srebra v raztopini?

Za to bi bila potrebna kvantitativna analiza količine srebra v koloidu, kar je drago, zato te analize ne podaja nihče, čeprav trdno stoji za podatkom o koncentraciji. To je sprejemljivo. Koncentracijo srebra v raztopini namreč določi količina elektrnine, ki steče med elektrodama, seveda, če je celoten postopek tak kot je treba. Koncentracijo srebra v raztopini torej določa postopek, ne meritev ali podatek na steklenički in moramo podatku žal verjeti na slepo. Vedeti pa moramo tudi to, da proizvajalci vedo, kaj delajo, kar govori nam v prid.

Ali lahko izmerim koncentracijo srebra z TDS metrom?

Koncentracije koloidnega srebra ni možno ustrezno izmeriti z merilcem prevodnosti raztopine ali merilcem skupnih topnih soli (TDS - Total Disssolved Solids). Koloidno stanje srebra je slabo prevodno, ionsko pa zelo dobro prevodno in rezultat na merilcu pokaže prevodnost glede na razmerje med koloidnim in ionskim deležem srebra. Če kak proizvajalec prikazuje koncentracijo svojega izdelka z RDS metrom, je pač prilagodil sestavo raztopine merilni napravi.

Ali se koloidno srebro kvari in kakšen je rok trajanja?

Koloidno srebro je dokaj stabilna suspenzija, vendar se sčasoma delci srebra združijo v večje kopuče. Izdelek se torej ne pokvari, vendar počasi izgublja učinkovitost. Običajno proizvajalci navedejo rok trajanja eno leto, vendar je pravilno shranjen izdelek uporaben več let. Učinkovit je, dokler lahko v raztopini opazimo Tyndallov efekt.

Kako lahko ugotovim, kateri prodajalec ponuja kakovostno koloidno srebro?

Slaba kakovost koloidnega srebra se lahko oceni vizuelno, če gre za izdelavo iz nekakovostnih surovin in s slabim postopkom. Raztopina mora biti prozorna, v primeru koncentracije srebra nad 25 ppm pa se v dveh tednih po izdelavi lahko obarva rahlo rumenkasto. Suspenzija ne sme biti belkasta ali kakšne druge barve. Naj takoj povem, da količino srebra v koloidu žal ne morete kar tako preveriti, ker bi vas analiza stala preveč denarja. Lahko le zaupate. Lahko rečem, da v splošnem lahko zaupate, ker proizvajalci in trgovci ne želijo ustvariti slabega imena s slabo kakovostjo izdelka, ampak skušajo čimbolje prodati svoj izdelek. Pri tem ne ponujajo poceni izdelka z nižjo ceno, ampak uporabljajo predvsem metode prepričevanja, kateri tip izdelka je najboljši. Pri izbiri se torej lahko orientirate na ceno glede na koncentracijo, dostopnost izdelka, kakovost poslovanja ponudnika in predvsem, na domačega proizvajalca. Če vas ogoljufa, ga lahko lastnoročno zgrabite kar v njegovi garaži.

Kako bi lahko ocenili kakovost koloidnega srebra?

- test z RDS-metrom. Lahko kupite RDS-meter in ugotavljate koncentracijo snovi v koloidni raztopini, vendar smo že ugotovili, da RDS-meter ne izmeri prave koncentracije srebra.

- ocena Tyndallovega efekta. Če ocenimo tyndallov efekt raztopine, ugotovimo, ali gre sploh za koloidno srebro in ali ima koncentracijo nad 10 ppm.

- preverimo izkušnje uporabnikov na forumih. Tudi tisti uporabniki niso mogli oceniti kakovosti, ampak govorijo iz osebnih izkušenj. Poleg tega na forumih prodajalci sami reklamirajo svoje izdelke ali pogosto tudi blatijo tuje. Pri tem težko ugotovimo, ali gre za samo-promocijo ali gre za resnične izkušnje nekega nevtralnega uporabnika.

- ocenimo resnost prodajalca skozi predstavljene podatke, analize in certifikate. To znam narediti tudi jaz, torej napisati nekaj, kar bo večina verjela in kar je težko preveriti. Verjetno je bolj pametno verjeti nekomu, ki ima znanje, pozna postopek in ve o izdelku tudi kaj povedati, ne tistemu, ki ima ponudbo prevedeno iz tujega jezika z Google-prevajalnikom in besedilo komajda razumemo. Pri taki oceni je pač najboljša metoda preverjanja uporaba zdrave kmečke pameti.

 

Uporaba

Unievanje mikrobov

Preventiva pred boleznimi

Pomo pri pokodbah

Pomo pri okrevanju

Izboljanje odpornosti

Odpravljanje bradavic

Ekcemi, psoriaza

Opekline, okube

Vnetja...

Copyright - Zvone Rovek