Logo pizzerija Kristal LitijaLogo Koloidno srebro
Prodaja koloidnega srebra

GSM 051 609 601

Dogovorite se za osebni prevzem ali potni paket po povzetju.

Zgodovina uporabe koloidnega srebra

Uporaba koloidnega srebra ima najmanj štiri-tisočletno zgodovino. Izbira strebra kot kovine, uporabne v medicini, je znana iz akupunkture, pri kateri so Kitajci že pred več kot 4000 leti ugotovili, da zlate igle delujejo stimulativno, srebrne pa pomirjajo (Pies, 27, 2012).

Srebro je namreč močan naravni antibiotik, ki se je po naključju znašel v uporabi kot zdravilna substanca. V preteklosti se je za hrano in vodo zaradi obstojnosti srebra uporabljala srebrna posoda, pri kateri se je pokazalo, da se v njej hrana ne kvari, voda pa ostaja sveža. Tako so antični Grki in Rimljani uporabljali srebrne posode in v njih shranjevali vodo in hrano. Medicina je poznala zdravilne lastnosti srebra že pred tremi tisočletji, znani zdravnik Avicenna pa je pred tisočletjem uporabljal srebro v različne zdravilne namene. V Ameriki so dajali srebrne dolarje v mleko in s tem preprečili kvarjenje le-tega. Bogataši so zaradi tega učinka uporabljali pretežno srebrno posodo. S tem so stalno vnašali v svoje telo majhne količine srebra, kar je povzročilo argirijo. Argirija je sivkasto-modrikasto obarvanje kože zaradi akumuliranega srebra (Avicenna). Argirija razen obarvanja kože ne povzroča nobenih negativnih posledic, zato uporabe srebra zaradi pozitivnih učinkov na zdravje niso opustili. Zaradi tega je verjetno prišlo do izraza "modra kri". Uporaba srebra v medicinske namene je prvič opisana v somem stoletju (Wadheda, 2005).

V zdavilstvu so ga do začetka dvajsetega stoletja, ko so ga izpodrinili antibiotiki, predpisovali za številne bolezni. Tako se je koloidno srebro do uporabe umetnih antibiotikov uporabljalo kot učinkovito razkužilo in antibiotik. Od odkritja antibiotikov do današnjega časa se je na koloidno srebro pozabilo, v zadnjih letih pa spet prihaja nazaj v uporabo.

 

Uporaba

Unievanje mikrobov

Preventiva pred boleznimi

Pomo pri pokodbah

Pomo pri okrevanju

Izboljanje odpornosti

Odpravljanje bradavic

Ekcemi, psoriaza

Opekline, okube

Vnetja...

Copyright - Zvone Rovek